En gratis tjänst från Sveriges bibliotekarier – För ett demokratiskt samhälle.

Personuppgiftspolicy - GDPR

Här beskriver vi hur Bibblan svarar hanterar personuppgifter.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt identifierar en fysisk person som är i livet. Även foton och ljudupptagningar kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Hur får vi dina personuppgifter?
När du skickar in en fråga till Bibblan svarar fyller du samtidigt i din e-post för att ta emot svaret.

Vilka uppgifter behandlas?
Bibblan svarar behandlar personuppgifter som du lämnar till oss för att besvara ställd fråga.

Vem får ta del av dina personuppgifter?
Det är bara de medarbetare som arbetar med tjänsten Bibblan svarar som kan ta del av dina personuppgifter för att fullgöra sina arbetsuppgifter.

Hur länge sparar Bibblan svarar dina personuppgifter?
Dina personuppgifter kommer att sparas av Bibblan svarar till dess att syftet med behandlingen av personuppgifterna är uppfyllt. Personuppgifterna kommer sedan att hanteras enligt de lagregler som gäller för verksamheten.

Bibblan svarar drivs av Malmö Stad på uppdrag av Kungliga biblioteket. Vill du veta mer om behandling av personuppgifter läs mer hos Malmö stad.
https://malmo.se/personuppgifter

Har du också en fråga?

Skicka en fråga till våra bibliotekarier eller sök i vårt frågearkiv.

Senaste

Boktips till 11-åring
20 januari 2021
Läs svar
Hej! Ska man fortsätta att låna om de böcker man har hemma tills biblioteket öppnar igen?
Hur styrs en kommun?
Varifrån kommer råvarorna vid glastillverkning?
Hej. I mitten/slutet av 1980-talet så läste jag en ungdomsbok som handlade om en pojke som fann ett svärd i rotvältan av ett omkullfallet träd. Han trodde att svärdet var trasigt då det saknade sin spets, men det visade sig att det var ett gammalt bödelssvärd. Och det visade sig att det bar på en förbannelse eftersom det hade huggit av hundra huvuden. Jag trodde att boken hette "hundrahuvudssvärdet" men hittar inget alls när jag googlar, förutom att någon ställt en fråga på reddit angående boken. (utan att få reda på svaret) Jag tror inte det är en berättelse från en novellsamling. Kan ni snälla hjälpa mig att hitta rätt titel? Jag har berättat om boken för min son, som också vill läsa den. Tacksam för svar

Aktuellt

Varför börjar knäcken bubbla i formen