En gratis tjänst från Sveriges bibliotekarier – För ett demokratiskt samhälle.
Har du också en fråga?

Skicka en fråga till våra bibliotekarier eller sök i vårat frågearkiv.

Personuppgiftspolicy - GDPR

Här beskriver vi hur Bibblan svarar hanterar personuppgifter.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt identifierar en fysisk person som är i livet. Även foton och ljudupptagningar kan vara personuppgifter även om inga namn nämns. Krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, räknas som personuppgifter om de kan kopplas till fysiska personer.

Hur får vi dina personuppgifter?
När du skickar in en fråga till Bibblan svarar fyller du samtidigt i din e-post för att ta emot svaret.

Vilka uppgifter behandlas?
Bibblan svarar behandlar personuppgifter som du lämnar till oss för att besvara ställd fråga.

Vem får ta del av dina personuppgifter?
Det är bara de medarbetare som arbetar med tjänsten Bibblan svarar som kan ta del av dina personuppgifter för att fullgöra sina arbetsuppgifter.

Hur länge sparar Bibblan svarar dina personuppgifter?
Dina personuppgifter kommer att sparas av Bibblan svarar till dess att syftet med behandlingen av personuppgifterna är uppfyllt. Personuppgifterna kommer sedan att hanteras enligt de lagregler som gäller för verksamheten.

Bibblan svarar drivs av Malmö Stad på uppdrag av Kungliga biblioteket. Vill du veta mer om behandling av personuppgifter läs mer hos Malmö stad.
https://malmo.se/personuppgifter

Senaste

vi i vår klass har en fråga om magnus vasa, son till Gustav Vasa. I vår historie bok " upptäck historia" står det att han föddes år 1542 och dog år 1559, alltså bara 17 år. Däremot står det att han dog år 1595 i historiesajten? Vad ska vi tro?
26 november 2020
Hejsan, tänkte låna en e ljudbok.. tror det heter så? Hur laddar jag ner till min iphone? Behöver jag ngn särskild app för att kunna öppna den med? Mvh Georg Maier
27 november 2020
Vad är typiskt för genren humor?
Hej Hur kan jag få min bok att hamna på biblioteket, så andra kan låna den ? (den är själv utgiven och har ett ISBN nummer)
Hejsan, Min son älskar böcker om Alex Rider av Anthony Horowitz. Kan ni utifrån det rekommendera fler spännande serier för en kille som är 11? Han gillar inte Sci-Fi.. Mvh Anna
26 november 2020

Aktuellt

Tage Danielsson’s kloka ord kring att ge folk vad folk vill ha, undrar jag över! Nåt med hans vanliga knorr, kan ni hjälpa mig!?
12 november 2019
Hej, Skulle vilja veta titeln på en bok om goda råd till en ung kvinna. Till mitt barnbarn i studentpresent. Jag har för mig att en bok kom ut för bara några år sedan där flera (kvinnliga döda eller nu levande) författare hade skrivit. Om jag minns fel får ni gärna ge mig något annat förslag.
11 november 2019
Hur många synagogor fanns på Cypern när Paulus landsteg år 45 e. Kristus? Och var var de lokaliserade?
9 november 2019
Vad är det för yrkestitel personer har som gör kostymer/dräkter som t. ex. Mumin?
8 november 2019
På vilka sätt är psykoanalytisk terapi mer krävande än annan terapi?
1 november 2019