En gratis tjänst från Sveriges bibliotekarier – För ett demokratiskt samhälle.
Har du också en fråga?

Skicka en fråga till våra bibliotekarier eller sök i vårat frågearkiv.

Om Bibblan Svarar

Hur många svenskar har en TV? Varför sitter propellern fram på flygplan men bak på båtar? Hur bygger man trädkojor? Vad vill du veta mer om?

 

Bibblan svarar är en gratis svarstjänst från biblioteken. Här kan du fråga vad du vill på svenska eller engelska.

Tänk på att:

  • bilder som skickas in i frågor till Bibblan svarar kan komma att publiceras på webbplatsen.
  • räkna med att det tar ungefär två arbetsdagar att få svar. Är din fråga svår eller komplicerad kan det ta längre tid.
  • vi löser inte skoluppgifter. Har du fått en uppgift av din lärare ska du börja med att vända dig till ditt skolbibliotek.
  • frågan måste också vara formulerad på ett sätt som gör att vi kan svara på den, så var tydlig i frågan.
  • vi svarar inte på flera frågor som ställs på samma gång. En fråga i taget, alltså.

Vi som svarar arbetar på bibliotek runt om i Sverige. Bibblan svarar drivs av Malmö stadsbibliotek som en del av ett nationellt utvecklings- och samverkansuppdrag i partnerskap med Kungliga biblioteket. För mer information om tjänsten, vad det innebär att vara operatör samt kontaktuppgifter till samordnarna och de medverkande biblioteken, besök gärna vårt forum för operatörer, BibblanSvararBloggen.se: https://bibblansvararbloggen.se/

 

Senaste

vi i vår klass har en fråga om magnus vasa, son till Gustav Vasa. I vår historie bok " upptäck historia" står det att han föddes år 1542 och dog år 1559, alltså bara 17 år. Däremot står det att han dog år 1595 i historiesajten? Vad ska vi tro?
26 november 2020
Hejsan, tänkte låna en e ljudbok.. tror det heter så? Hur laddar jag ner till min iphone? Behöver jag ngn särskild app för att kunna öppna den med? Mvh Georg Maier
27 november 2020
Vad är typiskt för genren humor?
Hej Hur kan jag få min bok att hamna på biblioteket, så andra kan låna den ? (den är själv utgiven och har ett ISBN nummer)
Hejsan, Min son älskar böcker om Alex Rider av Anthony Horowitz. Kan ni utifrån det rekommendera fler spännande serier för en kille som är 11? Han gillar inte Sci-Fi.. Mvh Anna
26 november 2020

Aktuellt

Tage Danielsson’s kloka ord kring att ge folk vad folk vill ha, undrar jag över! Nåt med hans vanliga knorr, kan ni hjälpa mig!?
12 november 2019
Hej, Skulle vilja veta titeln på en bok om goda råd till en ung kvinna. Till mitt barnbarn i studentpresent. Jag har för mig att en bok kom ut för bara några år sedan där flera (kvinnliga döda eller nu levande) författare hade skrivit. Om jag minns fel får ni gärna ge mig något annat förslag.
11 november 2019
Hur många synagogor fanns på Cypern när Paulus landsteg år 45 e. Kristus? Och var var de lokaliserade?
9 november 2019
Vad är det för yrkestitel personer har som gör kostymer/dräkter som t. ex. Mumin?
8 november 2019
På vilka sätt är psykoanalytisk terapi mer krävande än annan terapi?
1 november 2019