En gratis tjänst från Sveriges bibliotekarier – För ett demokratiskt samhälle.

Fråga:

Jag läste en ungdomsbok för många år sedan, typ 2008. Jag tror det var en Wahlströms rysare och den hade några år på nacken. Det handlade om en populär tjej som hade allt - vänner, snygg pojkvän osv.
Det börjar en ny tjej i skolan som alla blir faschinerade av och vännerna och pojkvännen lämnar huvudpersonen för henne. Det är något mysko med henne, som att hon hypnotiserar och kontrollerar människorna. Hon var nog ett spöke.

Jag kom ihåg en specifik scen när huvudpersonen hade en fest och de åt frukt och chokladfondue. Detta var när pojkvännen var tillsammans med den nya tjejen.
Reglerna är att tappar man frukten i chokladen så måste man kyssa den brevid. Jag kom ihåg specifikt att hon tappade en bananskiva och fick kyssa sitt ex.

Plotten var helt enkelt att stoppa den nya tjejen från att ta över hennes liv.

Hoppas någon kan hitta den!

Svar:

Hej!

Tack för din fråga!

Några av mina kollegor på Bibblan svarar har kommit med förslag. Jag listar dessa nedan.

Ett förslag är Den nya flickan, av Caroline Cooney. Vi har dock inte hittat någon information om vad boken handlar om, men det är en ungdomsbok från B. Wahlströms, utgiven 1989. Länk till bokens omslag.

En annan kandidat är Genom dina ögon, av Stephenie Meyer. Dock stämmer handlingen inte riktigt med din beskrivning.

Det kan också vara värt att kolla upp David Levithans böcker, t.ex. Jag, En.

Om inget av förslagen stämmer, får du gärna återkomma. Kanske kommer du på fler detaljer som kan hjälpa oss vidare i sökandet.

Ha det gott!

Har du en fråga?

Skicka en fråga till våra bibliotekarier eller sök i vårt frågearkiv.

Fler frågor inom bokfrågor