105 – Vi som svarar

Andrea Hofmann

Jag arbetar som bibliotekarie på Kristianstad stadsbibliotek med våra digitala tjänster, webbplats och sociala medier.

Ställ en fråga direkt till Andrea Hofmann

Anna Eriksson

Jag arbetar som IT-bibliotekarie på Karlstads stadsbibliotek. Mina ansvarsområden är bibliotekets digitala tjänster och sociala medier. Jag är väldigt intresserad av ny teknik, webb, surfplattor/läsplattor, film, mat och dryck.

Ställ en fråga direkt till Anna Eriksson

Hanna Johansson

Jag jobbar på Regionbibliotek Stockholm som samordnare för Bibblan svarar. Numera jobbar jag främst med Bibblan svarar i sociala medier, vi besvarar frågor även på Twitter och Facebook. I mina områden ingår även lärande, webb och sociala medier. Dessutom är jag projektledare för bokcirklar.se.

Ställ en fråga direkt till Hanna Johansson

Karolina Wiberg

Jag arbetar som bibliotekarie på Södertälje stadsbibliotek.

Ställ en fråga direkt till Karolina Wiberg

Linda Göth

Jag arbetar på Katrineholms bibliotek som barnbibliotekarie med IT-inriktning.

På fritiden är jag lite av en på film- och tv-serienörd. Dessutom gillar jag att läsa, träna, baka och umgås med vänner och familj.

Ställ en fråga direkt till Linda Göth

Linnéa Björkman

Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Gribbylunds bibliotek i Täby. Jag jobbar t.ex. med bokprat, babyrim, bokfika för 10-12-åringar och har huvudansvaret för bibliotekets Facebooksida.

Hemmavid läser jag ganska blandat men har en förkärlek för 1800-talsromaner, Tolkien, ungdomsböcker och magisk realism. Annars gillar jag att fota, titta på film och simma (dock inte samtidigt).

Ställ en fråga direkt till Linnéa Björkman

Malin Gillberg

Jag arbetar som bibliotekarie på Digitala biblioteket på Malmö stadsbibliotek med olika projekt och som samordnare för Bibblan svarar.

Gillar att resa, dansa, se på deckare, äta god mat och lyssna på bra musik.

Ställ en fråga direkt till Malin Gillberg

Nils Grönlund

Nils heter jag, men jag kallas för Nisse. Jag är en 41-årig informationsspecialist/bibliotekarie och jag jobbar på Mjölby bibliotek. I min tjänst där, ingår även att vara fängelsebibliotekarie på Skänningeanstalten.

Jag är en äkta, om än ganska kräsen, bokmal som tillhör den nya typen av bibliotekarier med en fil.mag i bagaget, utan någon litteraturvetenskap eller liknande. ;-) Min bakgrund är istället ganska otypisk akademisk och "okulturell": en husbyggnadsingenjör som läst statskunskap, statistik och juridik och som har "kommit hem" i biblioteks- och informationsvetenskapen. :-)

I övrigt är jag ganska lättroad, men jag har en viss fäbless för klassisk- och operamusik, skräckfilm, hårdrock, skotsk single malt whisky, Guinness, bastubad och intellektuella thrillers á la Dan Brown och Steve Berry. Vidare är jag mycket förtjust i skräckromantik/gotik (t.ex. Poe, Radcliffe, Robert Louis Stevenson och Stoker) men även andra skriftställare som t.ex. Balzac, Bolano, Bulgakov, Dostojevskij, Eco, Joyce, Musil, Proust och Vargas Llosa slukar jag med behållning. Annars är det stora intresset historia/militärhistoria.

Ställ en fråga direkt till Nils Grönlund