107 – Vi som svarar

Anna Dunér

Jag är bibliotekarie på Gribbylunds bibliotek i Täby. Jag tycker om att läsa, skriva, simma, vara i naturen, orientera, baka och en hel del annat. Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa dig med dina frågor!

Ställ en fråga direkt till Anna Dunér

Anngerd Thegel

Jag arbetar på Västerås stadsbibliotek, fackavdelningen. Jag ansvarar för inköpen för bl a avdelningarna religion, ekonomi, matlagning, trädgård, handarbete, samhällsfrågor, geografi och matematik.

Ställ en fråga direkt till Anngerd Thegel

Elisabet Risberg

Jag är bibliotekarie på Internationella biblioteket där jag bl a är språkansvarig för den arabiska litteraturen. Ett av mina största intressen är arabisk skönlitteratur, men jag är också allmänt musik- och kulturintresserad och gillar att träna ashtangayoga. När det gäller Bibblan svarar är jag samordnare för den flerspråkiga delen av tjänsten.

Ställ en fråga direkt till Elisabet Risberg

Ella Styf

Arbetar på Växjö stadsbibliotek med framför allt lokalsamling och katalogisering/digitalisering av densamma, men har också biblioteksvisningar och arbetar mycket utåt mot allmänheten. Intresserad av humaniora, mångkultur och (naturligtvis) litteratur.

Ställ en fråga direkt till Ella Styf

Håkan Blomqvist

Jag arbetar som bibliotekarie på Norrköpings stadsbibliotek. Ansvarar bland annat för att utveckla biblioteket som lärmiljö, tar emot skolklasser och andra grupper för visningar och IT-kurser, arrangerar föreläsningar och stadsbibliotekets språkcafé i samarbete med Röda korset, Frivilligcentralen och Rotary. Som ett lite udda specialintresse arbetar jag på fritiden med Archives for the Unexplained (AFU) i Norrköping, som är världens största arkiv och bibliotek för UFO och paranormala fenomen.

Ställ en fråga direkt till Håkan Blomqvist

Ingela Agert

Jag arbetar som katalogisatör på Folkbiblioteken i Lund. Jag har även jobbat som barnbibliotekarie.

Ställ en fråga direkt till Ingela Agert

Specialområde:

Lennart Kihlberg

Jag jobbar på Umeå stadsbibliotek. Mina främsta specialområden är science fiction, historia och religion. På fritiden spelar jag strategispel samt samlar på serier och vinylskivor. Jag är också väldigt förtjust i brittiska komediserier från 70- och 80-talet.

Ställ en fråga direkt till Lennart Kihlberg

Martin Andersson

Jag är anställd som barn- och ungdomsbibliotekarie vid Falu stadsbibliotek. Jag arbetar mycket med lässtimulering utifrån olika angreppssätt. På fritiden umgås jag med familjen, spelar old-time banjo och MMORPGs.

Ställ en fråga direkt till Martin Andersson

Peter Ljungquist

Bibliotekarie på Göteborgs stadsbibliotek. Ämnen jag bevakar är datateknik,
motorfordon, matematik, militärväsen, Asiens geografi och historia samt
ickekristna religioner.
Jag svarar gärna på frågor om samhället och politik också.

Ställ en fråga direkt till Peter Ljungquist

Susanne Fleischer

Arbetar på Göteborgs stadsbibliotek med b.l.a släktforskning och Göteborgiana.

Ställ en fråga direkt till Susanne Fleischer