1 – Vi som svarar

Andrea Nordgren

Jag arbetar på Karlstads stadsbibliotek och ansvarar för inköp av litteratur inom följande ämnen: psykologi, arkeologi, historia, samhällskunskap och medicin

Ställ en fråga direkt till Andrea Nordgren

Bengt Hurtig

Jag arbetar som bibliotekarie på tre olika bibliotek i Katrineholm: Björkviks bibliotek (kombinerat folk- och skolbibliotek), Ellwynska skolans bibliotek (gymnasiebibliotek) och Huvudbiblioteket.

Ställ en fråga direkt till Bengt Hurtig

Daniel Gunnestam

IT-bibliotekarie. Intresserad av samhälle och historia. Läser en hel del facklitteratur som (spion-) romaner, när jag inte spelar dataspel och tittar på FC Barcelona.

Ställ en fråga direkt till Daniel Gunnestam

Einar Spetz

Jag heter Einar Spetz och är gymnasiebibliotekarie i Stockholms kommun. Jag har jobbat på Farsta Gymnasium, Östra Real och RH-gymnasiet i Skärholmen.
Jag är bibliotekarieutbildad i Oslo och arbetade i flera år i bibliotek i Norge. I september 2005 träffade jag första gången svenska Wikipedianer, aktivister som verkade för Wikipedia. Det var ett avgörande möte för mig. Jag har sedan dess själv arbetat ganska mycket med att främja intresset för Wikipedia, dels genom projekt initierade av Regionbibliotek Stockholm, dels genom att skriva och redigera texter i det fria uppslagsverket och ladda upp bilder med tanke på användning i Wikipediasammanhang.

Ställ en fråga direkt till Einar Spetz

Eleni Schmidt

Hej! Jag är skolbibliotekarie i Täby. Mina specialintressen är litteratur, både ungdomslitteratur och vuxenlitteratur, film, historia, samhälle och politik.

Ställ en fråga direkt till Eleni Schmidt

Gunilla Vestman

Jag arbetar som bibliotekarie på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik, bland annat med IT-frågor och släktforskning. Har också en del av min tjänst på Husums bibliotek, ett integrerat folk- och skolbibliotek, där jag jobbar mycket med barn och unga.

Ställ en fråga direkt till Gunilla Vestman

Karin Sjöberg

Bibliotekarie på Hässleholms bibliotek. Har tidigare jobbat många år som skolbibliotekarie.

Ställ en fråga direkt till Karin Sjöberg

Leif Larsson

Jag har arbetat på Gävle stadsbibliotek i 26 år på olika befattningar. Nu ansvarar jag för bibliotekets fackavdelning. Fackbevakar Arkeologi, historia, geografi samt naturvetenskap. Jag är natur- och sportintresserad. Jag har läst och praktiserat yoga under många år. Är fritidssnickare.
Jag har deltagit i denna tjänst sedan starten.

Ställ en fråga direkt till Leif Larsson

Lennart Kihlberg

Jag jobbar på Umeå stadsbibliotek. Mina främsta specialområden är science fiction, historia och religion. På fritiden spelar jag strategispel samt samlar på serier och vinylskivor. Jag är också väldigt förtjust i brittiska komediserier från 70- och 80-talet.

Ställ en fråga direkt till Lennart Kihlberg

Magnus Lind

Arbetar som bibliotekarie på Lunds stadsbibliotek.

Ställ en fråga direkt till Magnus Lind

Mats Johansson

Jag arbetar som folkbibliotekarie på Nybro bibliotek i Småland. Har forskat och skrivit
om svenskt 1900-tal - Mörekonflikten 1929-1931, Växjö universitet 2008.

Ställ en fråga direkt till Mats Johansson

Per Karlsson

Dagligt värv på Nässjö stadsbibliotek. Allt som rör barn, fordon och speciellt tåg, historia och resor är det som
jag är mest nyfiken på.

Ställ en fråga direkt till Per Karlsson

Sara Landerdahl...

Arbetar som bibliotekarie på filialen Bäckby inom Västerås stadsbibliotek. Är intresserad av det mesta inom ämnet historia och har ett förflutet som juridisk bibliotekarie.

Ställ en fråga direkt till Sara Landerdahl Stridsberg

Susanna Gillber...

Bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Intresserad av historia och politik, gillar matlagning, gammal film och brittiska deckare.

Ställ en fråga direkt till Susanna Gillberg Wallner

Thomas Drugg

Jag tjänstgör på Östersunds bibliotek. Driver bloggen "Historiskt" - om historisk litteratur - http://historiskt.wordpress.com

Ställ en fråga direkt till Thomas Drugg

Ulrika Karén

Jag arbetar som bibliotekarie vid Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik. Jag läser en hel del romaner då jag håller i flera bokcirklar men jag arbetar också bl.a. med talböcker, lättlästa böcker och böcker på andra språk. När jag inte sitter med näsan i en bok(eller lyssnar på en bok för den delen) så brukar jag lägga en del av min fritid på film, historia och hockey(att titta på vill säga, inte att spela själv, skulle vara som Bambi på hal is).

Ställ en fråga direkt till Ulrika Karén