122 – Vi som svarar

Andrea Nordgren

Jag arbetar på Karlstads stadsbibliotek och ansvarar för inköp av litteratur inom följande ämnen: psykologi, arkeologi, historia, samhällskunskap och medicin

Ställ en fråga direkt till Andrea Nordgren

Ann Nilsson

Jag jobbar som barnbibliotekarie på Åhus bibliotek, den största filialen i Kristianstads kommun. Här är arbetsuppgifterna mycket skiftande och jag är lika involverad i bokprat för barn som programverksamhet för vuxna. Böcker, musik och film är min stora passion men också resor, konst och kakor.

Ställ en fråga direkt till Ann Nilsson

Specialområde:

Anna Eriksson

Jag arbetar som IT-bibliotekarie på Karlstads stadsbibliotek. Mina ansvarsområden är bibliotekets digitala tjänster och sociala medier. Jag är väldigt intresserad av ny teknik, webb, surfplattor/läsplattor, film, mat och dryck.

Ställ en fråga direkt till Anna Eriksson

Åsa Wilén

Arbetar som barnbibliotekarie på Piteå stadsbibliotek. Tycker bäst om kontakten med låntagarna, stora som små. Men egentligen är allt med mitt jobb jättekul, man lär sig något nytt varje dag.

Ställ en fråga direkt till Åsa Wilén

Specialområde:

Eleni Schmidt

Hej! Jag är skolbibliotekarie i Täby. Mina specialintressen är litteratur, både ungdomslitteratur och vuxenlitteratur, film, historia, samhälle och politik.

Ställ en fråga direkt till Eleni Schmidt

Grace O'Malley

Jag jobbar på Solsidans bibliotek. Är särskilt intresserad av film, tv och katter. Älskar mitt jobb som bibliotekarie.

Ställ en fråga direkt till Grace O'Malley

Specialområde:

Jill Öhman Åkerberg

Håller till i Östersund och jobbar på Jämtlands läns bibliotek och på Lärcentrums bibliotek. Arbetar som studiebibliotekarie för vuxna och med böcker på utländska språk. Är stolt starwarsnörd och stor filmälskare.

Ställ en fråga direkt till Jill Öhman Åkerberg

Specialområde:

Johan Stiel

Bibliotekarie på Karlskrona stadsbibliotek. Väldigt intresserad av böcker, film och tv-serier. Science fiction-specialist.

Ställ en fråga direkt till Johan Stiel

Katarina Halling

Jag arbetar på Linnéstadens bibliotek i Göteborg. Mina specialitetet är skönlitteratur, språk och litteraturhistoria.

Ställ en fråga direkt till Katarina Halling

Kristian Priemel

Programansvarig och bibliotekarie på Piteå stadsbibliotek. Läser bland annat biografier, spänningslitteratur, science fiction och ser gärna på spelfilmer med drag i.

Ställ en fråga direkt till Kristian Priemel

Lena Fahle

Arbetar på Täby bibliotek. Gillar surströmming, palt och fransk film.

Ställ en fråga direkt till Lena Fahle

Specialområde:

Lena Grönlund

Hej! Jag arbetar som bibliotekarie på Hässelby gårds bibliotek i Stockholm.

Ställ en fråga direkt till Lena Grönlund

Lina Ahlgren

Jag arbetar som bibliotekarie på fackavdelningen på Lunds Stadsbibliotek. Jag ansvarar för ämnena språk, geografi, biografier, matematik och spelfilmer.

Ställ en fråga direkt till Lina Ahlgren

Linda Göth

Jag arbetar på Katrineholms bibliotek som barnbibliotekarie med IT-inriktning.

På fritiden är jag lite av en på film- och tv-serienörd. Dessutom gillar jag att läsa, träna, baka och umgås med vänner och familj.

Ställ en fråga direkt till Linda Göth

Linnéa Björkman

Jag arbetar som barn- och ungdomsbibliotekarie på Gribbylunds bibliotek i Täby. Jag jobbar t.ex. med bokprat, babyrim, bokfika för 10-12-åringar och har huvudansvaret för bibliotekets Facebooksida.

Hemmavid läser jag ganska blandat men har en förkärlek för 1800-talsromaner, Tolkien, ungdomsböcker och magisk realism. Annars gillar jag att fota, titta på film och simma (dock inte samtidigt).

Ställ en fråga direkt till Linnéa Björkman

Robin Linander

Bibliotekarie i Sundbyberg på Signalfabrikens bibliotek. Ställ gärna frågor till mig om TV-serier, fantasy, spel och annan härlig popkultur!

Ställ en fråga direkt till Robin Linander

Sara Liljegren

Jag arbetar på Karlskrona Stadsbibliotek med bland annat skönlitteratur, programverksamhet samt marknadsföringen utav detta och webben. Jag har även jobbat mycket med barn- och ungdomslitteratur och har fortfarande ett starkt intresse för detta. Mina kunskapsområden ligger däri i skönlitteratur för ung som gammal samt filmer, nyutkommet och gammalt.

Ställ en fråga direkt till Sara Liljegren

Tobias Carlsson

IT-bibliotekarie i Gislaved. Jag har ett övergripande ansvar för IT-verksamheten på biblioteket - systemansvar, webredaktör, databaser m.m.
Jag är intresserad av digital kultur i olika former samt allt det tekniska bakom. Fråga mig om Internet, e-böcker, fri programvara, datorer, tv-spel och dylikt.

Ställ en fråga direkt till Tobias Carlsson

Ulrika Karén

Jag arbetar som bibliotekarie vid Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik. Jag läser en hel del romaner då jag håller i flera bokcirklar men jag arbetar också bl.a. med talböcker, lättlästa böcker och böcker på andra språk. När jag inte sitter med näsan i en bok(eller lyssnar på en bok för den delen) så brukar jag lägga en del av min fritid på film, historia och hockey(att titta på vill säga, inte att spela själv, skulle vara som Bambi på hal is).

Ställ en fråga direkt till Ulrika Karén