127 – Vi som svarar

Anita Höglund

Jag arbetar som barnbibliotekarie på Tumba bibliotek i Botkyrka kommun. I min tjänst ingår också att arbeta med skolbiblioteksfrågor. Mina intresseområden är främst barn- och ungdomslitteratur och skolbiblioteksfrågor. Inom nätverket SkolbibliotekÖst har jag jobbat med skolbiblioteksfrågor i drygt tio år. Jag är också intresserad av tyskspråkig skönlitteratur.

Ställ en fråga direkt till Anita Höglund

Einar Spetz

Jag heter Einar Spetz och är gymnasiebibliotekarie i Stockholms kommun. Jag har jobbat på Farsta Gymnasium, Östra Real och RH-gymnasiet i Skärholmen.
Jag är bibliotekarieutbildad i Oslo och arbetade i flera år i bibliotek i Norge. I september 2005 träffade jag första gången svenska Wikipedianer, aktivister som verkade för Wikipedia. Det var ett avgörande möte för mig. Jag har sedan dess själv arbetat ganska mycket med att främja intresset för Wikipedia, dels genom projekt initierade av Regionbibliotek Stockholm, dels genom att skriva och redigera texter i det fria uppslagsverket och ladda upp bilder med tanke på användning i Wikipediasammanhang.

Ställ en fråga direkt till Einar Spetz

Eleni Schmidt

Hej! Jag är skolbibliotekarie i Täby. Mina specialintressen är litteratur, både ungdomslitteratur och vuxenlitteratur, film, historia, samhälle och politik.

Ställ en fråga direkt till Eleni Schmidt

Gunilla Vestman

Jag arbetar som bibliotekarie på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik, bland annat med IT-frågor och släktforskning. Har också en del av min tjänst på Husums bibliotek, ett integrerat folk- och skolbibliotek, där jag jobbar mycket med barn och unga.

Ställ en fråga direkt till Gunilla Vestman

Hanna Johansson

Jag jobbar på Regionbibliotek Stockholm som samordnare för Bibblan svarar. Numera jobbar jag främst med Bibblan svarar i sociala medier, vi besvarar frågor även på Twitter och Facebook. I mina områden ingår även lärande, webb och sociala medier. Dessutom är jag projektledare för bokcirklar.se.

Ställ en fråga direkt till Hanna Johansson

Karolina Persson

Jag arbetar på ett integrerat folk- och skolbibliotek i Reftele som ligger i Gislaveds kommun. Det blir mycket barn- och ungdomslitteratur, men också informationssökning och källkritik i samband med undervisning. Eftersom det är både ett folkbibliotek och ett skolbibliotek så stöter man mer eller mindre på det mesta i fråga om problem och behov. På grund av detta kan jag väl lagom mycket om tillräckligt för tillfället. Det mesta brukar gå att lösa och hitta med lite vilja och uppfinningsrikedom...: )

Ställ en fråga direkt till Karolina Persson

Mie Björkman

Jag arbetar som barn- och skolbibliotekarie i Sundbyberg. I mitt jobb träffar jag framför allt barn i grundskolan så jag läser massor av barn- och ungdomsböcker!
Intressen förutom litteratur är bland annat teater, konst, film och utflykter.

Ställ en fråga direkt till Mie Björkman

Stefan Grip

Hej! Jag är bibliotekarie på Sambiblioteket i Härnösand (kommunbiblioteket) och är ansvarig bl.a. för Uppsökande verksamhet, talböcker, Lättläst och filialansvarig. Jag har nyligen börjat min tjänst där och innan dess arbetade jag på gymnasiebibliotek i nio år.

Mina intressen/kompetenser är: Litteratur av alla de slag, musik (spelar trummor i blues/rockband), löpning, IT-frågor, Informationskompetens, resor, m.m.

Ställ en fråga direkt till Stefan Grip