133 – Vi som svarar

Ann Nilsson

Jag jobbar som barnbibliotekarie på Åhus bibliotek, den största filialen i Kristianstads kommun. Här är arbetsuppgifterna mycket skiftande och jag är lika involverad i bokprat för barn som programverksamhet för vuxna. Böcker, musik och film är min stora passion men också resor, konst och kakor.

Ställ en fråga direkt till Ann Nilsson

Specialområde:

Åse Ström

Jag är bibliotekarie på Västerås stadsbibliotek, avdelningen för skönlitteratur och musik

Ställ en fråga direkt till Åse Ström

Specialområde:

Emmely Isberg

Jag är bibliotekarie på Kalmar stadsbibliotek, där jag bland annat arbetar med läsfrämjande verksamhet riktad till vuxna.

Ställ en fråga direkt till Emmely Isberg

Jakob Nylin Nilsson

Jag arbetar som bibliotekarie på Vimmerby bibliotek. Det är väldigt varierat, men jag arbetar lite extra med vuxenstuderande och med bibliotekets IT-system. På min fritid läser jag böcker, bloggar, tidskrifter och annat för att bli klokare på vår värld. Jag gillar knepiga romaner. Jag gillar också att cykla i branta backar, baka bröd och att spela gitarr.

Ställ en fråga direkt till Jakob Nylin Nilsson

Johan Stiel

Bibliotekarie på Karlskrona stadsbibliotek. Väldigt intresserad av böcker, film och tv-serier. Science fiction-specialist.

Ställ en fråga direkt till Johan Stiel

Kajsa Fex Fritz

Jag arbetar på Örebro Stadsbibliotek som barn- och ungdomsbibliotekarie. Läser gärna nyare skönlitteratur. Har stort intresse för samhällsfrågor i allmänhet, och barns och ungdomars frågor i synnerhet. Gillar opera och Led Zeppelin, språk, "mångkultur", teater och löpning.

Ställ en fråga direkt till Kajsa Fex Fritz

Katarina Halling

Jag arbetar på Linnéstadens bibliotek i Göteborg. Mina specialitetet är skönlitteratur, språk och litteraturhistoria.

Ställ en fråga direkt till Katarina Halling

Magnus Karlsson

Jobbar på Hultsfreds bibliotek som barn-och ungdomsbibliotekarie. Som bibliotekarie läser jag all möjlig litteratur, smalt och brett, tjockt och tunt, långt och kort. Har trädgårdsutbildning och gillar att vara i trädgården och fixa.

Ställ en fråga direkt till Magnus Karlsson

Malin Gillberg

Jag arbetar som bibliotekarie på Digitala biblioteket på Malmö stadsbibliotek med olika projekt och som samordnare för Bibblan svarar.

Gillar att resa, dansa, se på deckare, äta god mat och lyssna på bra musik.

Ställ en fråga direkt till Malin Gillberg

Maria Kungsman

Jag arbetar på Uppsala stadsbibliotek, framförallt med bokbussverksamhet och uppsökande verksamhet. Därutöver tillbringar jag också en del av min arbetstid på stadsbibliotekets vuxenavdelning. Samhällsfrågor, politik och kultur hör till några av mina intressen och i den mån jag hinner läser jag gärna facklitteratur inom dessa områden. Musik är ett annat stort intresse som jag odlar på fritiden. Jag är både en flitig lyssnare och utövare av musik.

Ställ en fråga direkt till Maria Kungsman

Micael Jonsson

Bättre begagnad bibliotekarie numera kulturenhetschef. Arbetade tidigare främst med IT-frågor och vuxenfacklitteratur. Har ämnesansvar för avdelningarna D: Filosofi och Psykologi, K: Historia, M: Etnografi och folklivsforskning, P: Teknik samt R: Sport. Specialintressen är sport och musik, både som utövare och åskådare. Har läst en och annan bok. ;-)

Ställ en fråga direkt till Micael Jonsson

Specialområde:

Peter Borgedahl

Arbetar som bibliotekarie på Kallhälls bibliotek i Järfälla. Har studerat bland annat kultur, musik, litteratur och språk. Gillar, utan inbördes ordning, symbolbetonad musik, tung litteratur, katter, fotboll, star trek, samhällsfrågor, löpning och mycket annat.

Ställ en fråga direkt till Peter Borgedahl

Roger Pedersen

Jag arbetar som bibliotekarie på Eskilstuna stadsbibliotek. Mina ansvarsområden omfattar bl.a. informationstjänst, fjärrlån och ämesbevakning. Specialområden är djur & natur, botanik & trädgård, geografi & resor samt musik.

Ställ en fråga direkt till Roger Pedersen

Sofia Johansson

Jag arbetar som bibliotekarie i Eslövs kommun, framför allt på Marieholms bibliotek där jag är filialföreståndare men jag har även pass på Eslövs stadsbibliotek. Jag är lite intresserad av det mesta och framför allt av djur, film och musik- jag älskar schlager!

Ställ en fråga direkt till Sofia Johansson

Staffan Jansson

Jag är bibliotekarie vid Jönköpings stadsbibliotek. Är intresserad av Nordamerikas historia, Nordamerikas indianer, Musik alla genrer.

Ställ en fråga direkt till Staffan Jansson

Stefan Grip

Hej! Jag är bibliotekarie på Sambiblioteket i Härnösand (kommunbiblioteket) och är ansvarig bl.a. för Uppsökande verksamhet, talböcker, Lättläst och filialansvarig. Jag har nyligen börjat min tjänst där och innan dess arbetade jag på gymnasiebibliotek i nio år.

Mina intressen/kompetenser är: Litteratur av alla de slag, musik (spelar trummor i blues/rockband), löpning, IT-frågor, Informationskompetens, resor, m.m.

Ställ en fråga direkt till Stefan Grip

Susanna Gillber...

Bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Uppsala. Intresserad av historia och politik, gillar matlagning, gammal film och brittiska deckare.

Ställ en fråga direkt till Susanna Gillberg Wallner

Thomas Drugg

Jag tjänstgör på Östersunds bibliotek. Driver bloggen "Historiskt" - om historisk litteratur - http://historiskt.wordpress.com

Ställ en fråga direkt till Thomas Drugg

Tommy Jansson

Jag jobbar på Norrköpings stadsbibliotek. Mina arbetsområden rör sig kring vuxnas lärande och webben. Men jag är också intresserad av musik och film, bla är jag involverad i arbetet kring bluestidningen Jefferson.

Ställ en fråga direkt till Tommy Jansson

Specialområde: