Mat & miljö

Besvarad av Lena Airi Palm ...
Fråga: 
info om var jag kan hitta info/diskussion om vad jag kan äta med tanke på miljö och medmänniskor! Inte kyckling för kolla hur dom har det! inte fisk för... inte potatis el morötter för kadmium... inte kaffe, inte bananer!!!! ågg?? absolut inte kött för det gillar jag inte av flera skäl!! hm....vad, vad vad?? var kan jag hitta hjälp!?
Svar: 

Hej
Det har kommit flera böcker på senare tid som diskuterar mat och hälsa ur ett miljöperspektiv och som också innehåller recept. Alla är inte strikt vegetariska, men du kan säkert plocka recept och förslag som passar ur några av titlarna nedan. Det finns också flera bloggar där man kan läsa och diskutera - till exempel Naturskyddsföreningen http://blogg.naturskyddsforeningen.se/amne/ekologisk-mat/ eller http://www.vegokoll.se/.
Bokförslag: Matens pris : boken som matindustrin inte vill att du ska läsa av Malin Olofsson & Daniel Öhman / Mat & klimat av Johanna Björklund med flera / Lurad av laxen : sant & falskt om maten av Marit Paulsen / Ekologisk odling & självhushåll - på kvinnligt vis av Anna-Maj Hermansson Wandt / Säsongens mat : sund, äkta och närodlad av Ewa Skiöldebrand.

5 augusti 2012 - 21:34