E-bok till Android

Besvarad av Elin M Nord
Fråga: 
Hej! Jag har varit inne på er hemsida och gjort som man ska för att låna en.bok via min Androidmobil en e- bok. Det laddas inte ner boken Jag är Zlatan Ibrahovic . Allt fungerar fram tills jag har tryckt på ladda ner här sen händer det inte mer. Jag undrar varför? Mvh Janet. Nilsson
Svar: 

Du verkar ha klarat de flesta stegen galant när det gäller att låna eböcker till Android.

När man lånar e-böcker till sin Android, så kan man använda två olika appar. Den enklaste att använda är Bluefire reader. Du börjar med att installera denna på din mobiltelefon. Du behöver även ett så kallat Adobe-id, som gör att du godkänner appen för våra bibliotekseböcker. Ett Adobe-id registrerar du på Adobes hemsida http://www.adobe.com/se/ Du går in under Logga in högst upp till höger på sidan och väljer sedan Skapa nytt konto. Detta Adobe-id måste du lägga in i Bluefire reader innan du börjar låna eböcker till mobilen. Öppna Bluefire reader, klicka sedan på info-knappen i nederkanten av appen. Du får du fram en sidan där du kan lägga in Adobe-id och ditt lösenord. Jag tror att det är här som det har krånglat för dig.

Nu är du redo för att låna eböcker! Du startar från din webbläsare, går till http://www.elib.se/bibliotek/, väljer ditt bibliotek och sedan väljer du bok att låna. Se till att du väljer epub som filformat.

Krånglar det fortfarande för dig? En del Androider har problem med att förstå vad den ska göra med länken som skapas när man lånar eboken. Det fixar du enklast genom att installera Firefox på telefonen, som en alternativ webbläsare. Hämta hem den från Play butiken och installera den. Använd sedan den som webbläsare när du lånar din ebok och gör som du gjort innan. Nu borde allt lösa sig.

Kontakta ditt bibliotek om du fortfarande har problem. Här har vi på Göteborgs stadsbibliotek gjort en instruktionsfilm du kan följa http://youtu.be/czM_EazYFRo
Hoppas att detta löser ditt problem och lycka till!

16 maj 2012 - 21:38