Är det sant att man ladda ner e-böcker gratis från bibliotek?

Besvarad av Anna Sofia Perotti
Fråga: 
Är det sant att man kan ladda ner gratis e-böcker från biblioteket till sin läsplatta? hur gör man då om detta verkligen är sant?
Svar: 

Tack för din fråga! Det stämmer att du kan ladda ner e-böcker gratis från biblioteken till din läsplatta! Det är förnärvarande E-lib som distribuerar den tjänsten till Sveriges bibliotek och allt du behöver är ditt lånekortsnummer. På deras hemsida finns många bra svar på liknande frågor och där finns också utförlig information om hur du laddar ner, http://elib.se/faq.asp#ebok_14

På din läsplatta behöver du ha installerat Adobe digital editions och skapat dig ett konto där. Detta laddar du ner en gång, sen kan du via ditt biblioteks hemsida ladda ner böcker från e-lib. Här är en del av E-libs instruktioner: Gå in i Digital Editions biblioteksvy (knappen längst upp till vänster) på din dator och anslut läsplattan, som bör dyka upp som en enhet i kolumnen till vänster. Du blir tillfrågad om du vill ansluta den till ditt Adobe Digital Editions-konto. Gör det.
För över böcker till läsplattan genom att dra dem från biblioteksvyn till läsplattesymbolen till vänster.

Det kan vara bra att veta att E-lib själva står för utbudet av e-böcker, det är alltså inte ditt biblioteks särskilda urval som i det fysiska biblioteket!

Hör gärna med ditt lokala bibliotek!

27 juni 2012 - 13:31