Vilket är det största broderiet?

Besvarad av Fanny Halling
Fråga: 
Vilket är det största broderiet?
Svar: 

Hej!

Enligt Guinness rekordbok finns det längsta broderiet i Storbritannien och föreställer scener ur boken och senare filmen om Narnia av C.S Lewis. 
Broderiet är 20.32 centimeter brett och 407.8 meter långt och har en totalarea på 87 kvadratmeter. Brodösen bakom verket var en kvinna som hette Margaret S. Pollard. Hon gav den som en gåva till prästen Michael Maine när han var en liten pojke. 
Bild på broderiet finns här: https://www.churchtimes.co.uk/articles/2015/15-may/features/features/the-lion-the-stitch 

Det största vävda handarbetet av en enskild person skapades av den vitryske konstnären Alexander Kishchenko år 1995. Det heter "Tapestry of the Century" som översatt blir till århundradets tapet/gobeläng. Det är 19 meter långt och 14 meter brett med en totalarea på 266 kvadratmeter.

Det allra största vävda handarbetet finns i Beijing i Kina och är ett samarbete mellan flera personer och konstskolor. Väven består av sex lika stora vävar som tillsammans är 276.41 kvadratmeter. De hänger i en byggnad med fem våningar. 

Källor:

Guiness World Records, Longest embroidery: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/72463-longest-embroidery

Guiness World Records, Largest needleworkhttp://www.guinnessworldrecords.com/world-records/largest-needlework

Guiness World Records, Largets tapestryhttp://www.guinnessworldrecords.com/world-records/112392-largest-tapestry 

Church Times, 2015-05-15, The lion, the stitch... https://www.churchtimes.co.uk/articles/2015/15-may/features/features/the-lion-the-stitch

13 september 2018 - 9:41