Vilken roman av Jonas Hassen Khemiri ska jag läsa först?

Besvarad av Ella Styf
Fråga: 
Vilken av Jonas Hassen Khemiris böcker ska jag läsa först om jag vill börja läsa hans romaner?
Svar: 

Vilken roman man först ska börja läsa av en författare är inte helt lätt att svara på. Är det fråga om en serie så är det ju naturligt att börja med del 1. Men när det gäller fristående verk som i det här fallet så är det ens egen personliga smak som bör få avgöra. Den utmärkta författardatabasen Alex (som du når via ditt bibliotek) har ofta en kort beskrivning av författares olika verk, och det har den också för Jonas Hassen Khemiris tre första romaner:
https://www.alex.se/lexicon/article/khemiri-jonas-hassen

För romanen "Allt jag inte minns" (2015) finns en beskrivning från Bibliotekstjänst här:
"En författare försöker kartlägga Samuels sista dag. Via vänner, släktingar och grannar växer bilden av Samuel fram: den galendansande byråkraten, det kärleksfulla barnbarnet, den lojala vännen, den falska posören. En roman om kärlek och ekonomi, om känslor och öden som krockar med varandra i dagens Stockholm."

Och så här beskriver Bibliotekstjänst hans allra senaste roman "Pappaklausulen" (2018):
"En pappa återvänder till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig. En roman om familjehemligheter och blodsband, om gatstenar och dinosaurier, om kärlek och svek. Och om utmaningen i att fortsätta vara familj, trots allt."

Så nu är det upp till dig att hugga den roman som tilltalar dig bäst!
 

12 mars 2020 - 8:40