Vilken religion är mest gillad?

Besvarad av Karin Wendel
Fråga: 
Vilken religion är mest gillad av andra?
Svar: 

Vad tänker du på som ”gilla”? Är det att man utövar religionen aktivt, är det att man är formell anhängare av den eller att man bor i ett land där det är statsreligion? Det kanske betyder att man är lite intresserad av att ta reda på mer om religionen?
Det finns fler frågor, till exempel vad du menar med religion? Det finns ju stora världsreligioner men de är ofta delade på flera mindre grenar. Och hos dem som inte säger sig vara religionsutövare kan det finnas religiösa tänkesätt och handlingar.
Om du gör en webbsökning på ”religion statistik” får du många svar. Tänk på vem som har lagt upp webbplatsen och om det är en trovärdig källa!
På Wikipedia kan man gå till http://sv.wikipedia.org/wiki/Religion och se utbredningskartor och på http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_religioner_efter_antalet_be... kan man få lista över antal bekännare.

Gapminder är ett verktyg där man kan få statistik och statiska tabeller presenterade med grafer. Gå till http://www.gapminder.org/ och leta på ”religion” i sökrutan.

30 september 2012 - 22:57

Kategorier