Vilken är Astrid Lindgrens betydelse för omvärlden?

Besvarad av Annika Nilsson
Fråga: 
vad är Astrid lindgrens betydelse för omvärlden?
Svar: 

Det finns många böcker och artiklar som handlar om Astrid Lindgren och hennes författarskap. För få svar på din fråga kan du bland annat läsa i några av dessa böcker och artiklar och/eller även besöka några sidor på Internet som handlar om Astrid Lindgren. Jag skickar med några tips på källor att använda. Gå gärna även till ditt närmsta bibliotek så kan du låna böcker där och få fler tips!

Jens Andersen har skrivit Denna dagen, ett liv.
Margareta Strömstedt har skrivit Astrid Lindgren - en levnadsteckning, Vivi Edström har gett ut boken Astrid Lindgren - vildtoring och lägereld.
Lena Törnqvist och Susanne Öhman-Sundén har sammanställt en bok som heter Ingen liten lort. Den tar upp att Astrid Lindgren förutom att vara författare även var en engagerad debattör som brann för freden, miljön, barnens rätt och många andra samhällsfrågor. I Rebellen från Vimmerby står det om Astrid Lindgrens betydelse för Vimmerby.

På Astrid Lindgrens hemsida finns mycket att läsa: http://www.astridlindgren.se/
Astrid Lindgren sällskapet verkar för att fördjupa och informera om Astrid Lindgrens författarskap: http://www.astridlindgrensallskapet.se
Rabén & Sjögren har också en informativ sida om Astrid Lindgren. Där finns t.ex. länkar till olika artiklar: http://www.rabensjogren.se/Alfabetiskt/L/Astrid-Lindgren/

1 februari 2016 - 21:25