Vem sjunger Calum Scott om?

Besvarad av David Wegemo
Fråga: 
Vem sjunger Calum Scott om i sin song dancing on my own? Sin tjej eller en kille som vart otrogen med en annan tjej eller kille? //Förvirrad av låttext
Svar: 

Hej!

Dancing on my own är i original skriven för en kvinnlig artist, Robyn. Calum Scott gjorde en cover på låten i Britain's got talent 2015, och har i intervjuer sagt att han medvetet inte gjorde några ändringar i texten så att den blir ur en "gay mans perspective" https://www.thescottishsun.co.uk/tvandshowbiz/1703654/calum-scott-britains-got-talent-dancing-on-my-own-emeli-sande/.

Så den allmänna tolkningen av texten verkar vara att han sjunger till en kille han gillar som börjat strula med en kvinna istället, om vi ska lita på diverse forum som jag skummade igenom och ovanstående intervju. Ta dock inte detta som en 100%-ig sanning, då sidorna där jag fann informationen inte verkar helt pålitliga. Det fina med texter är ju också att de är fria att tolka som en vill :).

Vill du läsa mer om låten finns det massa info på dens Wikipedia-sida https://en.wikipedia.org/wiki/Dancing_On_My_Own#Calum_Scott_version.

Hoppas detta löser dina bryderier, annars är du välkommen att höra av dig igen!

mvh
David

26 januari 2019 - 22:21

Kategorier