Vad är vår roll i universum?

Besvarad av Anna Dunér
Fråga: 
Vad är vår roll i universum?
Svar: 

Ja, vad är människans roll i universum? Det är en fråga som får olika svar beroende på vem man frågar. Finns det en mening med våra liv eller råkar vi bara existera? Är vår planet den enda med liv, eller finns det fler? Man vet inte och det gör det extra intressant att fundera över de här frågorna!

Titta gärna vidare i böcker om filosofi och religion. De ämnena försöker på olika sätt ge svar på frågan om vår roll i universum. Till exempel skulle du kunna låna en barnbibel eller en bok som heter Tänk själv – en inspirationsbok för unga filosofer.

Om du vill läsa om jorden i förhållande till andra planeter och solsystem kan du låna böcker om universum och rymden. Två spännande böcker på det temat är George och universums hemlighet och George och rymdjakten av Lucy & Stephen Hawking.

Vill du inte läsa faktaböcker utan hellre berättelser kan jag rekommendera en rolig bok av Lotta Olsson som heter Meningen med livet eller kanske Rymdresan (med fortsättningar) av astronauten Christer Fuglesang.

31 maj 2015 - 21:15