Vad är titeln på boken jag läste när jag var ung?

Besvarad av Gillian Wijk
Fråga: 
Jag undrar om ni skulle kunna hjälpa mig hitta den här boken? Den hette något i stil med "5 rysare" och hade olika historier. Jag kommer ihåg två historier: en handlade om en tjej som var snäll mot getingar (tror hon gav dom saft, samt att hon var där med en kille som hon typ inte gillade men skrev "I love you" med revbenspjäll) och i slutet så dödade getingarna hennes "kille". Andra historien handlar om en tjej vars pappa försöker mörda henne (sidospår händer som hon och en klasskompis inser att dom tycker om varandra) , i slutet så kommer han ut ur en garderob och attackerar henne vilket gör att hon springer iväg, tror hon springer till en lekplats där hon svingar en gunga mot honom så han dör.
Svar: 

Hejsan!
Jag tror att boken du söker heter "7 Rysare" av Bengt-Åke Cras. Första berättelsen som heter "Beskyddarna" handlar mycket riktigt om en tjej som blir beskyddad av getingar.

Den andra berättelsen som kan fungera är "Kvinnan från heden". Den kan vara den andra berättelsen du beskriver, om man ändrar en del.

Boken finns nog att låna på många bibliotek i Sverige, så undersök om det är denna du menar, annars får du gärna fråga igen!

Med vänliga hälsningar
Gillian

26 juni 2018 - 19:57