Tatueringar

Besvarad av Per Andersson
Fråga: 
vad är fördelar och nackdelar med tatueringar? varför tatuera sig folk?
Svar: 

De fördelar jag kan se med tatueringar är att det är snyggt, om man nu gillar tatueringar, och att det att det signalerar någonting för personen som tatuerar sig och till andra människor.

En nackdel med tatueringar är hälsorisken. Är inte tatueringsredskapen rena finns risk för infektioner. Har man tatueringar med laddade symboler eller budskap kan det vara en nackdel i vissa sociala situationer. Tidigare har tatueringar signalerat tillhörighet till en viss klass eller grupp och bara det faktum att man är tatuerad har kunnat vara en nackdel när man exempelvis söker jobb. Idag är tatueringar så pass vanligt att det normalt sett inte orsakar den typen av problem, men det är möjligt att tatueringar fortfarande ses ner på inom vissa grupper.

Varför folk väljer att tatuera sig är personligt och det finns säkert en rad anledningar. Att det är snyggt är nog en ganska vanlig anledning. En annan anledning jag tror är vanlig är att man tatuerar sig för att det ska symbolisera någonting viktigt, exempelvis minnet av en död släkting eller ens barns födelse. Grupptillhörighet tycks också vara en vanlig anledning, exempelvis genom att tatuera logotypen för det lag man håller på.

2 december 2013 - 22:40