Vad är det bästa sättet att betala en anmärkning på? Är det smart att ta lån?

Besvarad av Kristoffer Maur...
Fråga: 
Vad är det bästa sättet att betala en anmärkning på? Är det smart att ta lån?
Svar: 

Om du har fått en betalningsanmärkning ligger den kvar hos kreditupplysningsföretag i tre år. Den försvinner alltså inte för att du har betalat din skuld.
Det är mycket viktigt att du kontaktar Kronofogden om du har fått ett föreläggande eller en anmärkning som du vill göra något åt.

Du kan läsa om förelägganden hos Kronofogden här: https://www.kronofogden.se/Betalaenskuld.html

Du kan läsa om betalningsanmärkningar hos de olika kreditupplysningsföretagen, t.ex. Creditsafe: https://www.creditsafe.com/se/sv/kontakt/vanliga-fragor/nar-forsvinner-en-betalningsanmarkning.html?gclid=EAIaIQobChMI_IH0vMT23QIV0uJ3Ch38AQGqEAAYAiAAEgIj7_D_BwE

När det gäller lån, så är det bara smart att ta lån om man vet att man kan betala tillbaks på det sätt som lånet är utformat, alltså med den ränta som läggs på lånet.
Det är i regel inte en bra idé att ta lån för att betala av skulder, eftersom du då bara 'skjuter skulden framför dig' samtidigt som du bygger på skulden med ränta, vilket kan bli mycket pengar i slutändan.

Som sagt, kontakta kronofogden om du har fått ett föreläggande eller en anmärkning, så kan de hjälpa dig att göra en plan för hur du skall betala.

3 oktober 2018 - 16:16

Kategorier