Två barnböcker

Besvarad av Stefan Grip
Fråga: 
Har sökt med ljus och lykta efter två barnböcker från när jag var liten. Minns mest bilderna vilket gör det svårare att finna titlar såklart. Lånade dem båda från biblioteket och bläddrade/läste i dem under tidigt 90-tal. Den första är en bilderbok som handlar om en skog där det bor massor av djur. Minns inte riktigt storyn, om det kanske sker en brand, men i slutet bor alla djuren tillsammans i ett stort träd. Man kunde vika ut sidorna för att få en större bild och minns särskilt att det fanns en rutschkana med på bilden där olika djurungar åkte och så bodde alla djurfamiljer på varsin gren. Väldigt detaljerade bilder med mycket att titta på. Den andra är en bilderbok, som också kan ha varit en tunnare kapitelbok men med många illustrationer. Minns vagt att den handlade om ett hus dit en vit, terrierliknande hund flyttade eller bodde. Hunden blev vän med de övriga djuren som bodde i huset: en spindel, en kackerlacka, osv. Minns bilderna som svartvita. Tror att det kan ha varit så att hunden blev lämnad ensam under dagarna eller under en längre tid och därför sökte sällskap av de övriga varelserna i huset. Förstår att det inte kan bli mer luddigt än såhär men hoppas att någon kunnig bibliotekarie kan hjälpa mig!
Svar: 

Hej!
På den första frågan om boken med skog/djur så har vi ännu inte hittat något förslag (återkommer direkt till dig om det grävs fram senare).
Boken om hunden i sista frågan kan vara "Ett hus ut och in" av Penelope Lively. En del av beskrivningarna stämmer in ganska bra i alla fall. Källa: http://evaveva.blogspot.se/2016/12/ett-hus-ut-och-in-penelope-lively-198...

1 mars 2018 - 9:13