Tips på böcker för unga vuxna?

Besvarad av Anna Troy
Fråga: 
Hej, jag och min familj ska under sommaren på en utomlandsresa, därför söker jag efter bra pocketböcker att läsa (pocket är mer smidigt att ta med sig). Jag är nu 16 år och ska fylla 17 och jag läser oftast böcker inom kategorin "unga vuxna". Här kommer några exempel på böcker som jag redan läst och gillade: - Allting och ingenting av Nicola Yoon - The selection-serien av Kiera Cass - Röd drottning-serien av Victoria Aveyard - Legend triologin av Marie Lu - Divergent av Veronica Roth (uppföljarna var inte lika bra) (Ett förslag som många gett till mig är Hungerspelen men av någon anledning så kände jag inte att den var så bra) Med hjälp av listan ovan så skulle jag vara jättetacksam om ni kunde ge mig lite tips till sommarläsning :) (Böckerna måste vara på svenska eftersom engelska inte är mitt bästa ämne)
Svar: 

Hej, här är några tips. Titlarna är alla den först delen. Du kan även gå till ditt lokala bibliotek och fråga där, barn- och ungdombibliotekarier brukar kunna ge bra tips.

"Maze runner - I dödens labyrint" av James Dashner totalt 3 delar

"Ful" av Scott Westerfeldt totalt 3 delar

"The Mortal instruments- Stad av skuggor" av Cassandra Clare, 6 delar

"Vampire Academy, del 1: Törst" Richelle Mead, 6 delar

"De utvalda : tankeläsaren" av Kristin Cashore, 3 delar

Tillägg: Jag har fått tips från en kollega som är ungdomsbibliotekarie. Här är hennes rekommendationer (några är storpocket, resten vanlig pocket):
Den vita katten (med fortsättningar) av Holly Black, Enklav (Utpost, Hord) av Ann Aguirre, Mörk ängel (Blod & Stjärnstoft, Gudar & monster) av Laini Taylor, Vända världen rätt och Som stjärnor i natten av Jennifer Niven, Tankeläsaren (med fortsättningar) av Kristin Cashore, Odinsbarn (Röta, Kraften) av Siri Pettersen, Equilibrium av Anna Jakobsson Lund, Glastronen av Sarah J Maas, Wink Poppy Midnight av April Genevieve Tucholke, Golden boy av Abigail Tarttelin, Cinder (Scarlet, Cress) av Marissa Meyer, Cirkeln (Eld, Nyckeln) av Bergmark & Strandberg, Rör mig inte (med fortsättningar) av Tahereh Mafi, Strimmor av hopp av Ruta Sepets.
/ Anna Dunér
 
 

2 juli 2018 - 19:05