Sparade personuppgifter hos Klarna

Besvarad av Amanda Karlsson
Fråga: 
Går in på en dagstidnings webbsida och blir erbjuden att bli medlem. Saken är den att mitt namn och adress redan var ifyllt! De hade fått uppgifterna från Klarna! Får det gå till på detta vis!?
Svar: 

Hej, det är så att när du handlar något från Klarna finns det en liten box som går att checka i och ur där de frågar om du vill bli ihågkommen på den här enheten. Är den rutan ikryssad så kommer du att bli ihågkommen av Klarna på varje sida där de finns som ett betalningsalternativ. 

På Klarnas hemsida står det att du har rätt till att "Begära radering av dina personuppgifter – Du har rätt att begära att alla personuppgifter – som Klarna inte är skyldig att spara – raderas. Vänligen notera att du i sådant fall till exempel inte får något marknadsföringsmaterial från oss och inte heller kan logga in på vår webbportal eller mobilapp när denna process har slutförts. Om du vill begära att dina personuppgifter raderas behöver du bara fylla i det länkade formuläret och ange att du vill låta radera dina uppgifter." För att göra detta måste du höra av dig till Klarnas support eller maila dataskydd@klarna.se.
Du kan även "avsluta hela din relation (alla avtal) med Klarna". För att göra detta får du också höra av dig till Klarnas support eller maila dataskydd@klarna.se.
Du kan läsa mer på Klarnas sida om dataskydd här: https://www.klarna.com/se/dataskydd/ 

9 juni 2020 - 16:54