Silverskatten i Vänirsjön

Besvarad av Emelie Berggren
Fråga: 
Hej! Detta känns lite som en omöjlig fråga, men tänker att detta är bästa stället att fråga. När jag var liten (runt fem år) lånade min bror med sig en bok från skolan som mamma läste för oss på kvällarna. Alla tre (jag, min bror och mamma) tyckte den var väldigt bra och spännande. Tyvärr kommer ingen av oss ihåg vare sig titel eller författare. Den utspelade sig på medeltiden och var någon form av skattjakt med munkar och pilgrimer i trakten runt Skara. Känner ni till vilken bok det kan vara? Skulle så gärna vilja läsa den för mina barn (är inte så ofta man tänker på en bok till och från i 30år men detta är en sådan för mig)
Svar: 

Boken du letar efter skulle kunna vara Silverskatten i Vänirsjön av Carl Dalius (1988). Boken utspelar sig i Västergötland, i trakterna kring Skara.

På bokens baksida finns en kort beskrivning:
"Med ondsinta munkar i hälarna tvingas Torleif lämna hus och hem. Han har avslöjat munkarnas hemlighet och nu flyr han för sitt liv. En spännande äventyrsberättelse från svenskt 1200-tal."

Här kan du se vilka bibliotek i Sverige som har boken:
libris.se

Om inte boken finns på just ditt bibliotek kan du göra ett fjärrlån. Prata med ditt lokala bibliotek för att få hjälp med att göra ett fjärrlån.

Hoppas det är boken du letar efter, annars får du höra av dig till oss igen!

6 april 2020 - 19:11