Romaner som påminner om Törnfåglarna

Besvarad av Åsa Zetterström
Fråga: 
Skulle vilja hitta böcker som påminner om Törnfåglarna där en kvinna blir förälskad i en präst kardinal och om det finns också böcker om en nunna som blir förälskad i en präst. Hoppas det finns några sådana böcker för jag vill läsa mer som är som Törnfåglarna eftersom jag älskar den boken.
Svar: 

Fyra tips på böcker som finns på svenska, som går att låna på många bibliotek är:
Landet bortom haven av Tamara McKinley, första boken i en släktkrönika som utspelar sig huvudsakligen i Australien.
Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf utspelar sig i Värmland under tidigt 1800-tal. Prästen Gösta lever ett utsvävande liv, och många kvinnor förälskar sig i honom liksom han också själv är svag för vackra kvinnor.
Den franske löjtnantens kvinna av John Fowles utspelar sig i det viktorianska England. Här är det inte en präst, men en adelsman som har en stormig kärlekshistoria med kvinna som påstås vara älskarinna åt en franska militär.
En mycket fängslande roman som visserligen saknar präster men som delvis utspelar sig i Australien är Fem svarta höns av Nevil Shute.

Om du har möjlighet att besöka ett bibliotek kan du fråga där om fler lästips.
Vill du få tips av andra läsare är boktipset.se en webbplats där läsare tipsar varandra. Bland annat finns där en lista med romantiska romaner.

21 oktober 2019 - 13:09