Prins Faisals ring?

Besvarad av Andréa Haglund
Fråga: 
Letar efter en bok, minst 15 år gammal. Utspelar sig på Saint Kitts & Nevis. Är rätt så säker på att huvudpersonen i boken heter Tom. Han jobbade på en sockerrörsodling (eller att det var hans familj som ägde den), och han satte eld på den tror jag för att hjälpa en slavkompis att komma därifrån. De, eller kanske bara han tar sig ombord på ett skepp och seglar ut, kommer inte ihåg vad som händer därefter, men vet att han kommer ombord på ett piratskepp senare och blir kölhalad. Hoppas verkligen någon har läst denna boken eller känner någon som har det. Min far läste den för mig när jag var yngre för runt 15+ år sen, men boken är nog äldre än så.
Svar: 

Hej!

Jag tror att jag har hittat boken du letar efter. Kan det vara Prins Faisals ring av Bjarne Reuter? Så här lyder beskrivningen på boken: 
Året är 1639 och Tom Collins, 14 år, bor på ön Nevis i Västindien. Han drömmer om att rädda sin familj från det hårda arbetet på señor Lopez krog. En natt förändras hans liv när han räddar två skeppsbrutna män ur havet, den lögnaktige spanjoren Ramon och hans slav som sägs vara en prins från Kap Verde. Från den dagen fylls hans liv med äventyr och han får vara med om allt från slavuppror till sjöröveri.

På en annan sida står det "As he journeys through the Caribbean Islands on land and by sea, Tom finds treachery, trickery, love and compassion in the most unexpected places. His courage and resourcefulness are tested time and again as he takes on jobs as a blacksmith's assistant, an overseer at a sugar plantation and a crewmember of a Spanish galleon."

Låter det bekant? Om inte, hör gärna av dig igen så får vi leta vidare.

15 november 2019 - 22:48