Litteratur om smaker

Fråga: 
Hej! Jag skulle vilja ha lite tips om litteratur som handlar om smaker. Alltså, litteratur som handlar om hur man kombinerar dryck och mat med varandra. Ämnet får gärna handla om hur man lär sig mer om smaker och utvecklar smaksinnet. Tacksam för alla tips som jag kan få. Hälsningar
Svar: 

Det finns många böcker om att kombinera mat och vin, exempelvis Vin till maten av Christer Berens eller Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet : Le Cordon Bleus experter lär dig hur du ska tänka. En ganska utförlig när det gäller öl är Stora boken om öl av Michael Jackson. 

När det gäller smaksinnet rekommenderar jag Matmolekyler : kokbok för nyfikna av Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström. Koka soppa på fysik : en bok om matlagning av Hans-Uno Bengtsson och Jan Boris-Möller handlar delvis om smak. 

Boken Mat och dryck i kombination av Mats Jonson är en lärobok för dem som ska arbeta på restaurang men verkar ta upp de frågor du ställer. Det är okänt för mig om boken tar upp alla sorters drycker.                

20 april 2016 - 12:35

Kategorier