Litteratur om Friedrich Wilhelm von Buxhoeveden

Besvarad av Bertine Pol-Sun...
Fråga: 
Hej! Jag undrar om ni kan hjälpa mig att finna någon bok, publicering, artikel eller i synnerhet biografi om generalen Friedrich Wilhelm von Buxhoeveden (1750-1811)?
Svar: 

En sökning i den nationella bibliotekskatalogen Libris ger två träffar: http://libris.kb.se/hitlist?q=Wilhelm+von+Buxhoev*&r=&g=&p=1&spell=true&noredirect=true&d=libris&s=r&t=v&m=50&f=simp

Den första träffen: 3. Ryska general en chefs proclamation till finska soldaten. =(Rubr.)=/(Buxhöfden.) (Götheborg, tryckt hos Sam. Norberg, 1808.) finns endast i Kungliga biblioteket i Stockholm. Den andra träffen i listan är Ett efterspel - skadeståndsanspråken på den ryska armén år 1808 : några exempel från Österbotten som är en artikel som ingår i Krig kring Kvarken, under redaktion av Martin Hårdstedt och Göran Backman. Boken finns att låna på ett antal bibliotek i Sverige.

I den finska katalogen Finna.fi ger betydligt fler träffar: https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=Wilhelm+von+Buxhoev*&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20, 45 böcker varav 19 på svenska. Kontakta ditt närmaste bibliotek om du är intresserad av någon bok, då kan biblioteket låna in boken från Finland.

Även i Nordisk familjebok finns en kort notis om honom: http://runeberg.org/nfbd/0370.html

 

21 oktober 2019 - 20:41