Läsutmaningar i sommar

Besvarad av Johanna Svensson
Fråga: 
Vet ni om det finns några bibliotek i Stockholm som erbjuder en läsutmaning för nybörjarläsare nu i sommar? Vi skulle vilja hitta någonting i stil med "Läs tre böcker så får du ett bokmärke" eller "rita handlingen i en bok du har läst och var med och tävla om en biobiljett".
Svar: 

Det finns flera bibliotek som erbjuder läsaktiviteter för barn över sommaren, både inom Stockholms stad och län. De kan dock gälla för olika åldrar, bland annat har Sundbyberg för åldrarna 7-15: https://bibliotek.sundbyberg.se/sv/article/läs-skoj medan exempelvis Årsta har för åldrarna 6-12: https://biblioteket.stockholm.se/kalender/sommarboken-p%C3%A5-%C3%A5rsta... .

Villkor och eventuella priser varierar mellan olika bibliotek, men gemensamt tycks vara att man ska hämta ett formulär på biblioteket som sen lämnas in för att delta.
Enklast är att besöka ditt lokala bibliotek, antingen direkt eller på deras hemsida för att se om just de har någon sådan aktivitet. Har de inte just där, finns gott om andra alternativ. Utöver dem redan nämnda finns exempelvis även: 
Vällingby: https://biblioteket.stockholm.se/kalender/sommarboken-p%C3%A5-v%C3%A4lli...  
Alvik: https://biblioteket.stockholm.se/kalender/sommarboken-p%C3%A5-alviks-bib... och
Tyresö: https://bibliotek.tyreso.se/web/arena/sommarboken

7 juli 2017 - 22:16