Bok om människor som utvecklar vingar

Besvarad av Emelie Berggren
Fråga: 
Jag söker två boktitlar, möjligen en. Skulle gärna läsa om boöckerna eller boken men minns bara fragment, är dock ganska säker på att det var en svensk författare. Det jag minns är en sjö eller damm som töms på sitt vatten och människor som utvecklar vingar.
Svar: 

Det var inte helt lätt att hitta böcker som passar in på din beskrivning. Jag har hittat två böcker av svenska författare. Den första är:

Vingmästarens dotter av Bertil Mårtensson (1992).  Boken är en science fiction/fantasy roman där människor med hjälp av djur som kallas "vingar" lärt sig flyga. 
Se vilka bibliotek som har Vingmästarens dotter
Läs om boken på Boktipset

Den andra boken jag hittat är:
Någonting odödligt av Henrik Kullander (2005). Boken beskrivs som surrealistisk och magisk realism. Den börjar med att man under ett vägarbete hittar ett skelett med med rester av vingar på skulderbladen. 
Se vilka bibliotek som har Någonting odödligt
Läs om boken på LitteraturMagazinet

Ytterligare förslag är:
Fallvatten Mikael Niemi (2013). Om det är två olika titlar du letar efter kan den passa in på den första boken om en sjö eller damm som töms på vatten. 
Se vilka bibliotek som har Fallvatten

Bevingaren av Denis Lindbohm (1980). Skulle kunna passa in på boken som handlar om människor som utvecklar vingar.
Se vilka bibliotek som har Bevingad

Handlingen kring människor som får vingar skulle även kunna komma från någon av följande Science Fiction serier/magasin:
Nova Science fiction
Jules Verne-magasinet
Delta science fiction

Vill du hitta fler böcker om människor som utvecklar vingar så har Goodreads en lista med engelska titlar du kan hitta här

Jag hoppas att det kan vara någon av dessa böcker som du letar efter, annars får du höra av dig till oss igen!

22 november 2018 - 12:56