Barnböcker

Besvarad av Sofia Murray
Fråga: 
Jag söker några böcker jag läste som barn. Den första handlar om en jultomte som har så dålig kondition efter julafton att han bestämmer sig för att träna och äta nyttigare. Han blir jättesmal och sen när nästa jul närmar sig vill han inte se ut så, så han spänner fast kuddar under rocken för att se större ut. Den andra boken jag söker handlar om ett litet barn och hans pappa, minns att barnet brer mackor åt pappan som är ute och spelar fotboll på kvällen och i slutet av boken tror jag det är en stor plattfisk som ligger i barnets säng. Tror det var så att barnet uppfattades som vuxen och pappan som barnet (?). Den tredje boken jag söker handlar om en indianflicka som använder blommor och bär och liknande för att göra egna färger, som hon sedan använder för att måla på djurhudar med.
Svar: 

Tyvärr har vi gått bet på två av tre. Dock är vi ganska säkra på att den tredje boken du frågar efter är de Paolas Penselblomman. Om du kommer ihåg mer om de andra är du välkommen att skriva till oss igen!
Vi har fått ett förslag till, Sagan om den lilla lilla flickan av Bengt Anderberg, http://www.bokreturen.se/p/sagan-om-den-lilla-lilla-flickan---bengt-ande...

14 oktober 2015 - 22:22