Jag söker en bok för åldern 10-13 år. Som behandlar ämnen som sociala relationer, makt och konflikt.

Besvarad av Anita Höglund
Fråga: 
Jag söker en bok för åldern 10-13 år. Som behandlar ämnen som sociala relationer, makt och konflikt. Boken ska vara skönlitterär och fungera som högläsningsbok i en klass. Boken ska även innehålla illustrationer.
Svar: 

Det är svårt att svara på en så kortfattad fråga eftersom jag inte riktigt vet vad du menar med makt och konflikt i det här sammanhanget. Men eftersom du skriver även sociala relationer så tänker jag att du kanske menar böcker som stärker självkänslan och att det handlar om just makt och konflikt i relationer med andra människor.

Det har kommit en alldeles ny bok utgiven på Olika förlag som heter "Ta makten - för att det funkar!" av Leone Milton och Marie Tomicic och med illustrationer av Emil Svensson.  På bloggen Barnboksprat kan du också läsa om den.

Det finns också en bok som heter "Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex" av Nathalie Simonsson. "Världens viktigaste bok är den första boken i sitt slag eftersom den tar upp normer, ja- och nejkänslor, hur man vågar tro på sig själv och hur man är schyssta mot varandra."

23 januari 2017 - 14:54