Inger Brattströms böcker?

Besvarad av Maria Gelfgren
Fråga: 
Vilken bok kan detta vara? Det är en ungdomsbok från 60-70, kanske 80-talet. En kille och en tjej som är kompisar på landet på sommaren ska ses och gå på bio i stan på vintern. De ska ses på Centralen i Stockholm, vid den s k Spottkoppen. Flickan, som ev heter Anna, kommer först och blir stående vid Spottkoppen länge. Hon gungar på fisken av brons som sitter där och tänker på ”braxenpankorna” hon och killen fiskat på landet. Eventuellt är någon gubbe jobbig och antastar henne. Killen är under tiden fast på pendeltåget. När han kommer fram är det för sent för bio. Jag och min syrra försöker förtvivlat hitta denna bok. Kan ni hjälpa?
Svar: 

Tror att det kan vara en serie av Inger Brattström ni söker. Den kom ut under 1980-talet och de tre delarna heter "Sista dagen på sommarlovet", "Fredagskväll i november" och "Natt i maj".
Så här står det i Legimus, Myndigheten för tillgängliga mediers katalog om "Fredagskväll i november":
Del 2 i serien som börjar med Sista dagen på sommarlovet. Anna och Daniel skall träffas på T centralen i Stockholm en kväll. Men de blir båda försenade, då de råkar ut för farliga händelser.

6 maj 2020 - 18:04

Kategorier