Hur många religioner i världen?

Besvarad av Stefan Grip
Fråga: 
Hej! Hur många och vilka religioner finns det i världen?
Svar: 

Hej!
Innan en fråga ställs i Bibblan svarar är det jättebra att först söka i Svarsarkivet, där svaret redan kan finnas: http://bibblansvarar.se/sv/arkivet
Denna fråga ställdes 30 januari 2018: "Hur många religioner finns det i världen om man räknar med alla små också? Svar: Att säga exakt hur många religioner det finns tror jag inte är möjligt, det finns alltför många variationer av de skriftlösa bland naturfolken. Men Wikipedia har en lista på de största religionerna utöver vår världsreligioner." (källa: http://bibblansvarar.se/sv/svar/hur-manga-religioner-finns-det-0)

Jag kompletterar med en längre lista på religioner från engelska Wikipedia : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religious_populations I den listan så finns väldigt många små skriftlösa religioner i olika delar av världen. Det finns också länkar att läsa vidare, t.ex. många afrikanska traditionella religioner: https://en.wikipedia.org/wiki/Traditional_African_religion. Som sagt, är det inte lätt att  avgöra antalet religioner. På flera webbsidor hittar jag information om antalet religioner i världen och en siffra som nämns ofta är 4200 stycken. (Källa: https://urbanministries.com/some-sources-say-4200-religions-are-in-the-w...) Det är dock ingen siffra som går att verifiera.

7 februari 2019 - 11:00

Kategorier