Hur många författare finns det i världen?

Besvarad av Daniel Björklund
Fråga: 
Hur många författare finns det i världen?
Svar: 

På den frågan finns inget bra svar. Bibblan svarar har svarat på en liknande fråga fast om svenska författare. Så här skrev min kollega Peter:

Det beror på vad en menar med begreppet "författare". Är det bara personer som skriver romaner som kan kalla sig "författare", eller kan det också vara människor som skriver faktaböcker? Måste det de skriver vara utgivet i bokform, eller kan en vara författare även om en bara publicerar sina texter på en blogg eller hemsida?Med det sagt, så är Sveriges Författarförbund det fackförbund som representerar författare som skriver skönlitteratur och facklitteratur för vuxna, barn och ungdom samt översättare inom dessa områden. För att bli medlem där, och på så vis kunna kalla sig författare, krävs det att en: ”offentliggjort två verk av konstnärligt eller vetenskapligt värde.” (se mer på Författarförbundets webbplats: https://forfattarforbundet.se/medlem/)
Hur många författare finns det i Sverige?

Vad jag kan se finns det ingen samlad statistik för världen. I Sverige kan du registrera dig hos författarförbundet. Det är ju långt ifrån alla länder som har någon motsvarighet. 

På studentscholarships.org har de en ytterligare genomgång av problematiken av vad det innebär att definieras som "författare"
How many people are currently employed as an Authors, Writers, and Editors in the United States? 

18 april 2019 - 22:42

Kategorier