Hur lånar man/överför en E-bok till Cobo Clara?

Besvarad av Daniel Björklund
Fråga: 
Hur lånar man/överför en E-bok till läsplattan kobo clara?
Svar: 

Då du inte skriver vilket bibliotek det gäller vet vi inte heller vilken leverantör av e-media det handlar om.  Men vi utgår från att det är Elib (som är den tjänst som används mest i Sverige). I deras FAQ kan du läsa följande:

Hur lägger jag över e-böcker på min läsplatta?
För läsplattor som inte kan ladda ner direkt från nätet behöver du ladda ner boken till din dator och lägga över den till läsplattan därifrån. Det gör du via programvaran Adobe Digital Editions eller, om du har en läsplatta från Sony, Sony Reader. Detta görs lite olika för olika läsplattor – se bruksanvisningen för din läsplatta - men i grunden går det till så här:

1. Installera läsprogrammet (Adobe Digital Editions eller Sony), registrera ett Adobe-ID, samt låna och ladda ner boken enligt instruktioner här.

2. Boken ska nu ligga i Adobe Digital Editions biblioteksvy på din dator. Anslut din läsplatta medan du har programmet uppe. Den bör dyka upp som en ikon i programmets vänsterkolumn. Första gången du gör detta blir du tillfrågad om du vill ansluta den till ditt Adobe-ID. Gör det.

3. För över böcker till läsplattan genom att dra dem från biblioteksvyn till läsplattesymbolen till vänster. Observera att vissa äldre läsplattor (tex Sony) inte uppdaterar sin programvara längre, och kan därför inte hantera lånade böcker.

-II-II-II-

Du kan även läsa på om KOBO Claras svenska hemsida.

4 augusti 2020 - 10:47