En arabisk språkkurs genom datorn

Besvarad av Kristian Priemel
Fråga: 
Hur gör jag för att hitta en arabisk språkkurs som jag inte behöver låna hem. Har hört att det finns språkkurser som man kan läsa genom datorn.
Svar: 

Genom att hårddra din frågeställning där jag antar att det ska ske genom biblioteketsystemets försorg (och underförstått är att du har internetuppkoppling) finns det egentligen bara ett svar:
Ifall det bibliotek du har ditt lånekort på har ett avtal med företaget eLib om nedladdning av media, finns det språkkurser på arabiska du kan lyssna på via, och textfiler du kan ladda ner direkt till din dator. Ljudfilerna måste du ha uppkoppling mot eLib och lyssna strömmande på, men texthäftena laddar du ner som PDF-filer. PDF-filerna raderas efter 4 veckor, och du måste ladda ner dem igen.
Vilka bibliotek som har avtal med eLib kan du se här: Bibliotek som är med i eLib. Välj ditt län och, om din kommun finns med, din kommun. Då kommer du till startsidan.
Ifall det bibliotek där du har lånekort har ett avtal med eLib behöver du lånekortsnumret för att låna. Ifall du har frågor om vad som krävs för att du ska kunna använda det nedladdade, se överst under rubriken så ser du att "vanliga frågor om e-boken" och "vanliga frågor om ljudboken" finns klickbara 
Slutligen söker du igen språkkurserna på startsidan för ljudböcker: arabisk. Jag fick 2 träffar, en arabisk grundkurs och en kurs betitlad "Arabiska till svenska", båda utgivna av Univerb förlag.
Hårddrar jag inte din fråga finns naturligtvis ytterligare möjligheter:
Du kan köpa kurserna från via nätbokhandel. Skillnaden här är att du laddar ner ljud-, och PDF-filerna och betalar för dem, och får därmed behålla dem.
Du kan även söka igen onlinekurser på nätet där du gör övningar och dylikt direkt i webbläsaren. Ett ställe som länkar till gratis språkkurser på nätet är natkurser.se och listar hemsidor som lär ut arabiska. Observera att de flesta är på engelska, men att det finns två länkar till sidor på svenska.

19 februari 2014 - 17:34

Kategorier