Historiska böcker att sluka för 12-åring

Besvarad av Linnéa Björkman
Fråga: 
Jag är tolv år och är helt förtjust i att läsa. Jag skriver också en hel del. Litteraturen är en hel värld. Men...jag har problem att hitta någonting att läsa. Min favoritgenre är historiska böcker såsom "Anne på Grönkulla", "Kulla-Gulla", "skuggan över stenbänken" och så vidare. Jag tycker 9-12 böckerna är alldeles för lätta och ogestaltande att läsa. Jag vill ha en historisk bok att sluka och som är fantastisk på sitt egna vis. Finns det några boktips?
Svar: 

Här kommer massor av boktips, jag hoppas du hittar något du gillar!

"En ö i havet" av Annika Thor (fler delar i serien: Näckrosdammen ; Havets djup ; Öppet hav)

"Emily" av Lucy Maud Montgomery (fler delar i serien: Emily och hennes vänner ; Emily på egna vägar ; Emily gör sitt val)

"Det lilla huset i stora skogen" av Laura Ingalls Wilder (fler delar i serien: Det lilla huset på prärien ; Huset vid Plommonån ; Vid Silversjöns strand ; Farmarpojken ; Den långa vintern ; Den lilla staden på prärien ; Gyllene år ; De första fyra åren ; På väg hem)

"Sotarpojken" av Lisa Tetzner

"Siden, sammet, trasa, lump" av Solveig Olsson-Hultgren (fler delar i serien: Arbetets döttrar ; Drömmar av glas ; Nya tider ;Det fjärde rummet ; Skärvor av kristall ; Roller och ridåer ;Spränga gränser ; Revolternas år ; Fyra systrar)

"Dit ljuset inte når" av Annika Thor

"Spindelbarnen" av Gudrun Wessnert (andra delen heter "Rävbarnen")

"Tom Sawyers äventyr" av Mark Twain

"Heidi" av Johanna Spyri

"Oliver Twist" av Charles Dickens

"Den hemliga trädgården" av Frances Hodgson Burnett

"En liten prinsessa" av Frances Hodgson Burnett

"Godnatt mister Tom" av Michelle Magorian

 

 

20 augusti 2016 - 14:09