Tips på engelska talböcker till 14-åring

Besvarad av Linnéa Björkman
Fråga: 
Hej! Söker tips på engelska talböcker som passar en kille som snart fyller 14. Gärna biografier av kända sportsmän/-kvinnor eller sportrelaterat på annat vis.
Svar: 

När det gäller talböcker är mtm.se (myndigheten för tillgängliga medier) sidan du ska titta på, här kan du söka efter talböcker. Där finns dock inte så fasligt mycket sportbiografier på engelska (på svenska är det så klart en annan sak), men jag lyckades ändå hitta några stycken, t.ex Rafael Nadal, Serena Williams, Paul Gascoigne etc (se min sökning här). Är 14-åringen registrerad användare för egen nedladdning? Alla som har någon slags läsnedsättning kan då på egen hand ladda ner talböcker direkt från hemsidan. Hör av dig till ditt närmaste bibliotek för mer information.

Andra talbokstips på engelska för en 14-åring är t.ex. böckerna om Alex Rider av Anthony Horowitz, Suzanne Collins Hunger games-trilogi och Twenty-four hours av Margret Mahy.

Annars kanske vanliga ljudböcker också funkar? Om du inte vill köpa själv tror jag nog att det är bäst att höra av dig till ditt bibliotek för att få hjälp med detta, just utbudet av engelska ljudböcker är väldigt varierat på svenska bibliotek.

Hoppas du är nöjd med svaret, hör gärna av dig igen annars!
 

  

5 augusti 2014 - 12:07