Spansk bok översatt till svenska?

Besvarad av Anna Sofia Perotti
Fråga: 
Hej jag undrar vart man kan vända sig om man vill ha en bok översatt från spanska till svenska? Är det något som biblioteket kan hjälpa till med?
Svar: 

Hej! Av din fråga framgår inte vilken bok det rör sig om, om det är skönlitteratur eller facklitteratur. Överlag är det så att spanska böcker översätts lite sparsamt i Sverige. I huvudsak satsar man på skönlitteratur, stora författarnamn och på klassiker. Vi på biblioteken arbetar inte med att översätta böcker utan det är förlagen som gör detta i samarbete översättare på respektive språk. Däremot kan vi på biblioteken hjälpa dig med att leta efter en eventuell översättning av boken, om du inte redan har gjort det. Här är exempel på förlag som ger ut böcker översatta från spanska:
Astor förlag http://astorforlag.se/ Tranan förlag http://tranan.nu/ Themis förlag http://www.themisforlag.se/ Bromberg förlag http://brombergs.se/ och så naturligtvis de större förlagen som Norstedts och Bonnier m.fl.

Du kan ju också kontakta Översättarcentrum för att se om det är någon som arbetar med titeln: http://www.oversattarcentrum.se/sv.html Lycka till!

3 september 2014 - 16:16