Bakteriers påverkan

Besvarad av Johanna Wahlund...
Fråga: 
Hej! Jag undrar hur stor påverkan bakterier egentligen har på en. Om man t.ex. pillar sig i sitt finniga ansiktet utan att tvätta händerna efteråt, eller om man har torkat med en gammal disktrasa utan att sedan tvätta händerna, eller om det är nödvändigt att tvätta ett klädesplagg för att det råkade komma emot toasitsen?
Svar: 

Hej, du har ställt en ganska svår fråga som jag tror att du hittar svar på hos livsmedelsverket. Söker man på bakterier så får man kort information om vad bakterier är samt att du kan fördjupa dig i olika typer av bakterier. http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/
Sen är det ju så att alla bakterier är inte farliga, om någon rör sitt finniga ansikte så gör det ingen skada för någon annan eller om man inte tvättar händerna efter att ha tagit i en disktrasa. Det är mer sunt förnuft. Jobbar du inom livsmedelsbranschen så kanske det inte är så smart att man struntar i hygienen. Jag är ingen expert i detta ämne men sunt förnuft är det som i regel gäller. Titta även på livsmedelsverkets hemsida.

Lycka till!

15 juni 2012 - 18:27