Eletroniskt arkiv med gamla upplagor av tidningar

Besvarad av Marta Fernandez...
Fråga: 
Hej! jag ska nu i efterhand försöka ta reda på vad som hände runt om i världen dagarna kring min dotters födelse (2013-09-24). Jag undrar om det finns något eletroniskt arkiv eller om det finns en möjlighet att se gamla upplagor av nättidningar. Tack på förhand
Svar: 

Jag rekommenderar dig att titta i artikeldatabaserna Newsline/Presstext (med texter från bl a Dagens nyheter, Expressen, Göteborgsposten, Månadsjournalen, Privata affärer, Sydsvenskan och Veckans affärer) och Retriever/Mediarkivet (med artiklar från Affärsvärlden, Aftonbladet, Bohusläningen, Borås tidning, Dagen, Gotlands allehanda m fl). Artiklarna finns i fulltext i databaserna.

Du kan begränsa datumet till t ex 2013-09-24 om det är just det datumet du är intresserad av samt även vilken tidning du vill ha artiklar från.

För att få tillgång till databaserna så kontakta ditt närmsta bibliotek för ev lånekort eller lösenord. Många större folkbibliotek sparar även en del dagstidningar på s k microfilm, vilka du kan titta på med hjälp av en microfilmsläsare på biblioteket.

Hoppas att du hittar det du söker - lycka till!

24 april 2014 - 11:53