Bok om tjej vars familj dör i olycka

Fråga: 
Hej, jag letar efter en bok som handlar om en tjej vars familj dör i en olycka, och så får man se hur hon hanterar situationen, den är ganska kort.
Svar: 

Den bok som jag spontant kommer att tänka på är Gayle Formans bok "Om jag stannar". Huvudkaraktären Mia förlorar sin familj i en olycka samtidigt som hon svävar mellan liv och död och ser då tillbaka på sitt liv och om hon ska välja att stanna kvar i livet utan familj eller ge upp och dö. Jag skulle inte säga att den är så värst kort, men det beror ju lite på.

En annan bok som är lite kortare är "Halvvägs hämnd" av Mats-Arne Larsson. Det handlar om en tjej vars föräldrar dör i en olycka. Hon bestämmer sig för att hämnas på den som kört ihjäl dem. 
Lasarusfenomenet av Kjetil Johnsen skulle också kunna vara ett förslag. Emma tappar minnet efter en olycka där föräldrarna dött och där brodern blivit stum. Hennes farbror tycks vilja lägga skulden på henne för det inträffade. 

Detta är väl i stort sett de böcker jag hittar där huvudpersonen är tjej och där fler än en förälder dör i en olycka. Du får gärna återkomma om dessa titlar inte alls känns bekant.

  

 

30 september 2014 - 11:01