Post vid tillfälligt boende

Besvarad av Sofia Murray
Fråga: 
Hur gör man om man under en period, för oss gäller det mellan två boende.....ett sålt och ett inte hittat än : ), inte har någon postadress..... Vi kommer att bo på en camping där vi blir folkbokförda enligt Skatteverkets regler men vart ska man ha sin post skickad?! Har kollat upp postbox men det är bara företag som får hyra på den orten som är närmast campingen, Karlsborg. Hur gör de personer som bor på camping på sommarhalvåret och i Spanien på vintern....är tydligen vanligt häromkring. De måste ju också få post och räkningar tänker vi! Tacksam för råd och gärna svar : )
Svar: 

Det går alltså inte att helt enkelt få posten skickad till campingplatsen?  Den har ju säkert en adress och förmodligen en brevlåda också.

Annars behöver ni eftersända er post
http://www.adressandring.se/

finns denna information:

"Hur ska jag göra om jag vill ha min post till en annan adress än den där jag bor?
Vid kortare vistelser på en annan adress är det bäst att beställa tillfällig eftersändning. Avser det längre tid än sex månader kan du anmäla något som kallas särskild postadress. Det fungerar som en flyttanmälan men din folkbokföring förblir oförändrad, passar därför t ex dig som pendlar och under veckorna bor på en annan adress än där du är skriven. Komplettera denna anmälan med eftersändning, så får du posten till din veckoadress. Du kan även kontakta vår Kundtjänst om du vill ha mer information."

Posten har en tjänst som heter Poste restante. Då ligger försändelserna kvar på postkontoret. Men det kräver ju att sändaren adresserar posten till Poste Restante.
Det kan du läsa om här:

http://www.postnord.se/sv/privat/ta-emot/hantera-post/Sidor/poste-restan...

Som du ser finns inte möjligheten att hämta ut Poste Restanteförsändelser på alla postkontor, så kolla upp det!

4 juli 2015 - 19:59