Frågor om barnböcker

Besvarad av Annica Lindberg
Fråga: 
Vet inte om man får ställa mer än en fråga,men letat så länge efter dessa böcker! En bok som handlar om en mus som är tandläkare och hjälper en varg (?) med sina tänder men som egentligen vill äta upp honom? Och en bok som handlar om dock-doktor som lagar gamla doktor, såna man hade ”förr” En bok som handlar om en pojke som tappar en apa när han åker i vagnen/cykel! (Kan hända det är samma bok där dock-doktorn är med) Och en bok som handlar om en mus-tjej (tror jag) som jag tror heter Josefine och blir omhändertagen av en björn,denna har jag letat länge efter! Hoppas ni kan hjälpa mig! Tack på förhand
Svar: 

Boken med mustandläkaren låter som Doktor Dentista av William Steig, läs mer här.
Historien om musen som blir vän med en björn låter som böckerna om Victor och Josefine av Gabrielle Vincent. Några titlar är t ex Victor och Josefine gör en utflykt, Victor och Josefine går till fotografen och Victor och Josefine tappar en pingvin.
Kanske kan boken om doktorn som lagar dockor vara Dockdoktorn av Margaret Wise Brown? Eller Hos dockdoktorn av Ingeborg Meyer-Rey och Ulrika Widmark? Om det inte ringer någon klocka kanske någon av mina svarskollegor vet mer och i så fall redigera mitt svar.

6 januari 2018 - 22:33