Finns det några romaner ni kan ni kan tipsa om som utspelar sig i Moseldalen, t ex orterna Cochem och Koblenz?

Besvarad av Jenny Funestad
Fråga: 
Finns det några romaner ni kan tipsa om som utspelar sig i Moseldalen, t ex orterna Cochem och Koblenz? Jag ska resa dit och vill gärna göra det även litterärt! Nutid eller historisk tid - båda är intressant. Varför inte historisk tid, extra spännande!
Svar: 

Hej!

Inte helt lätt att hitta litteratur på temat, men här är två tips:

Idilia Dubbs dagbok av Genevieve Hill
En verklighetsbaserad bok som bygger på den 17-åriga skotskans Idilia Dubbs dagboksanteckningar. Idilia drömmer om att bli konstnär och tecknar mycket av det hon ser runt omkring sig av både människor och miljöer. Hon liksom många konstnärer reser under 1800-talet till Rhendalen för att söka inspiration. Men allt blir inte riktigt som hon har tänkt sig. Under en resa på Rhen försvinner hon spårlöst. Det är först 10 år senare i staden Koblenz man hittar ledtrådar om vad som kan ha hänt henne. En rörande sann historia om kärlek, äventyr och tragedi. 

Vandring genom tiden: till Anders Cullhed 18/3 2011 
Vänbok till Anders Cullhed (professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet) på hans 60-års dag. I boken finns en dikt på hexameter där författaren slår följe med poeten Ausonius längs floden Mosel ca år 370. 
 

14 juli 2019 - 9:09