Finns det något gemensamt namn

Besvarad av Daniel Björklund
Fråga: 
Finns det något gemensamt namn för de extrema feministerna som tycker att kvinnorna ska ta över och att männen ska kastreras eller dödas?
Svar: 

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter. Dock är det bra att förstå att feminism är ett paraplybegrepp som omfattar många olika ideologiska grenar spritt över hela den politiska skalan.

Jag tror att alla som faktiskt tittar på saken kan se att det är något fundamentalt fel i vårt samhälles strukturer. Till exempel om en kvinna och man har samma arbete och utför samma sysslor så har mannen oftast mer i lön, det är bara konstigt. Det finns massor med exempel på där kvinnor inte anses ha samma värde som män. Hade inte du varit arg om du hela tiden nedvärderats, förbisetts, reducerats till ett sexobjekt? Dessutom finns det alltför många kvinnor som har förfärliga erfarenheter av män som våldtäkt och misshandel. Hur kan vi begära att de inte ska hata män? Men vad jag egentligen vill säga är att dessa få individer som du pratar om har åsikter som inte speglar det som feminismen är.

Så respektera och lyssna på kvinnorna i dit liv, de förtjänar det.

En god idé är alltid att läsa på:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism
https://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/politiska-ideologier...
http://maktsalongen.se/maktsalongens-feministiska-grundkurs/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Radikalfeminism

18 oktober 2018 - 14:01