Engelska - delkurs 4 - extra läsning

Besvarad av Anki Olsson Flodin
Fråga: 
Jag skall läsa engelska delkurs 4 (sista året på grundskolan?) på närdistans komvux Borås; har ni något bra förslag "extra" litteratur, CD el annat?
Svar: 

Jag föreslår att du läser och / eller lyssnar på lättlästa böcker på engelska (eller ej bearbetade men lättare språkligt).
Har du tillgång till ett bibliotek kan du få hjälp att hitta lagom nivå där. Det finns en hel del lättläst ungdomslitteratur (utifrån din nivå) utgiven av ett förlag som heter Barrington stoke. En hel del av dessa titlar finns också utgivna på svenska på Argasso förlag. Annars finns det också lättläst engelska för vuxna förstås.

På webben finns en portal som listar olika sidor för fri nedladdning av ljudböcker på engelska: https://www.lifewire.com/free-audio-books-the-15-best-sources-online-135...
Den kan vara värd att titta på. Jag har dock inte själv gått igenom dem och kan därför inte säga hur lätt det är att sortera fram de lättlästa.

Många bibliotek erbjuder e-böcker via Elib. Jag jobbar i Helsingborg - vi har ett rätt bra utbud som vi erbjuder. Kolla med ditt lokala bibliotek om du hellre vill komma åt även läsningen elektroniskt. 

Ett annat alternativ är också att låna en lärobok för din nivå men från ett annat förlag än din egen. Ett exempel är Gleerups: https://www.gleerups.se/laromedel/gymnasium-och-vuxenutbildning/engelska
men beroende av vilken bok du redan har finns det andra förlag; Bonnier utbildning, Sanoma med flera.

Men - mitt bästa tips är ändå de lättlästa ungdomsböckerna - förutom träningen i engelska får du också dig en bra historia till livs.

Lycka till!

10 april 2019 - 15:22

Kategorier