En bok om två flickor som blivit förväxlade vid födseln

Besvarad av Anna Sahlen
Fråga: 
Hej! Har länge letat efter en bok som jag läste för flera år sedan. Om jag minns den rätt så handlar det om en kvinna som inte känner någon koppling till sin dotter. Dottern är så olik familjen och jag tror att hon själv undersöker det vidare och får reda på att två flickor blivit förväxlas vid födseln. Har också för mig att hon söker upp sin biologiska dotter. Men sen minns jag inte så mycket mer. Ligger nu sömnlös för att jag inte kommer på vilken bok det är så hoppas vi kan hjälpa mig!
Svar: 

Hej, 

Skulle det kunna vara "Inte mitt barn" av Patricia Kay? Läs om boken på förlaget Forums webbplats. Det finns ett antal titlar som tar upp tematiken med barn som förväxlats på BB. Några av dem finns i denna lista på Goodreads. Men det här var den enda av dem som jag hittade översatt till svenska. Hoppas att det är rätt, annars får du återkomma!

Om du vill ha fler tips på temat har författaren P.O. Enquist skrivit en roman (Kapten Nemos bibliotek) som bland annat skildrar en verklig händelse i Bureå, där två pojkar förväxlades på sjukstugan efter födseln. 

10 januari 2020 - 23:38